luni, 10 mai 2010

Dumbravita de Codru ~Pestera~

Una dintre pesterile localitatii Dumbravita de Codru este pozitionata in locul numit Valea Luncii care este chiar o vale. Pestera este la aproximativ 10-15 km de sosea, soseaua care leaga Beiusul de Oradea prin ruta Beius-Tinca-Oradea ajungand la ea pe drumul ,,principal" spre sat, urmand ca ea sa fie pozitionata pe partea stanga.
Intrarea in pestera este una mica, ingusta dar odata intrat observi ca pestera este chiar larga existand martori ce au confirmat acest lucru, omul fiind capabil sa stea in pozitie verticala. Din interiorul pesterii izvoraste o vale, de aici si numele locului unde se afla aceasta, care apoi in exterior are o iesire. Apa este una limpede si mai presus de toate potabila, care prin proiectul de alimeltare cu apa se intentioneaza aducerea apei in localitate dat fiind faptul ca satul, Dumbravita de Codru, este foarte saracacios in aceasta privinta.
Interiorul pesterii are un farmec aparte, pentru cei care vad in premiera o pestera acest lucru poate fi o experienta frumoasa. Pestera poate fi explorata pana la un anumit nivel iar liliecii se gasesc din plin ei fiind o parte din atractia principala. Nu se stie exact ce contin celelate nivele insa si in cele deja explorate se gaseste ceva nou deoarece exploratorii au fost nici mai mult nici mai putin decat oameni din acele parti.
Aceste informatii au fost transpuse cu ajutorul unor martori care si-au povestit si descris experienta in pestera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu