luni, 31 mai 2010

COMUNA SANMARTIN









Comuna Sanmartin, este situata la 7 km la S-E de Municipiul Oradea in judetul Bihor.Este strabatuta de DN 76 Oradea-Sanmartin-Baile Felix-Deva.
Comuna Sanmartin are in componenta administrativa 6 sate:Sanmartin, Haieu, Rontau, Cihei,Betfia, Cordau precum si cele doua statiuni balneoclimaterice,Baile Felix si Baile 1 Mai.
Populatia comunei Sanmartin la ultimul recensamant este de 7996 locuitori(actuala cca. 8200 locuitori).
Fondul funciar al comunei este de 6.175 ha, din care 2188 ha teren agricol.In comuna Sanmartin functioneaza 10 scoli cu 775 elevi si 7 gradinite cu 328 copii.
Domeniul sanitar este reprezentat de 1 dispensar uman,1 policlinica, 1 spital de recuperare.
Sistemul bancar si de asigurari este reprezentat de 3 agentii.
Potentialul economic al comunei Sanmartin il reprezinta activitatea turistica si in special turismul balnear.Cazarea este impartita pe diferite categorii: hoteluri,vile,pensiuni,precum si pavilioane,campinguri,casute.
Atractiile turistice sunt reprezentate de Rezervatia naturala ,,Paraul Petea'' din Baile 1 Mai, Lacul cu nuferi-Ochiul Mare.Aici isi are originea in cadrul unei bogate flore acvatice renumita speciei si totodata foarte rara Nimpheia Lotus, varietatea Thermalis,nufarul alb, precum si ,,Avenul de la Betfia,Muzeul Satului si Parcul dentrologic Haieu-Baile 1 Mai, si nu in ultimul rand Strandurile Felix(proaspat renovat si modernizat) si strandul Apollo, deschise si in timpul iernii.... ( SANDRA ALEXANDRA )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu